Dagje uit met kinderen in Nederland

Luxe kamperen | Kindvriendelijke campings | Actieve gezinsvakanties | Landinformatie | Dagje uit met kinderen

Dagje uit met kinderen in Nederland?
Hieronder vindt u leuke tips voor een dagje uit met kinderen in Nederland.


Apenheul
Oog in oog staan met de actieve doodshoofdaapjes? Dat kan alleen in Apenheul! Ze klimmen in de takken boven je hoofd en klauteren ineens pal voor je neus. In Apenheul loop je zomaar tússen de loslopende apen. Kinderen kunnen zich lekker als een aap uitleven in één van de vele speeltuinen, terwijl de ouders op de gezellige terrassen van de restaurants genieten.
>> meer informatie over Apenheul

Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn is een stoer familiepark met ruim 30 attracties en shows. Met het hele gezin beleef je spannende avonturen in attracties zoals de Sungai Kalimantan, de langste rafting rivier van Nederland of de unieke lasergame in de Discovery Club. Avonturenpark Hellendoorn is met name geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar.
>> meer informatie over Avonturenpark Hellendoorn

Dierenpark Emmen
In Dierenpark Emmen zijn de dieren ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Van Azie loop je naar Amerika, je komt langs Europa en Australie, en gaat op weg naar Afrika. Dat de dieren in Emmen veel bewegingsvrijheid hebben, merk je meteen. Terwijl je als bezoeker op de paden moet blijven, gaan de dieren lekker hun eigen gang.
>> meer informatie over Dierenpark Emmen

Dolfinarium
Sinds de opening in 1965 is het Dolfinarium uitgegroeid tot een uniek themapark in Nederland. Het grootste zeezoogdierenpark van Europa biedt een indrukwekkende collectie zee(zoog)dieren, waaronder dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen, zeehonden, bruinvissen, roggen en haaien. Dolfinarium is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.
>> meer informatie over Dolfinarium

Duinrell
Op Attractiepark Duinrell beleeft iedereen een spetterend dagje uit. Duinrell biedt plezier voor het hele gezin. Van de Waterspin en de Splash tot de achtbaan Falcon en indoorspeeltuin Rick's Fun Factory. Onlangs is de gloednieuwe familieachtbaan de Dragonfly geopend. Op Attractiepark Duinrell is er voor het hele gezin veel te beleven.
>> meer informatie over Duinrell

Efteling
De Efteling is een sprookjesachtige wereld vol wonderlijke vertelsels, duizelingwekkende dromen en avonturen op hoge snelheid. Het attractiepark is zó reusachtig groot, het blijft verbazen. Dé nieuwe sensatie vanaf april 2011: Raveleijn, een magische stad die het decor biedt voor een spectaculaire parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard.
>> meer informatie over de Efteling

Familiepark Drievliet
Familiepark Drievliet is een gezellig pretpark en biedt vermaak voor het hele gezin. Ook jongeren kunnen zich hier prima vermaken. Er zijn rustige attracties als het reuzenrad, Theeleut, Old MacDonalds tractorrit en de monrail. Maar ook wat ruigere zoals het schommelschip, de Spaceloop en de Lunatic en waterpret met de waterglijbaan en JungleRiver. Daarnaast zijn er nog de achtbanen TwistTrix, Dynamite Express, de Kopermijn en de spectaculaire Formule X.
>> meer informatie over Familiepark Drievliet

Het Land van Jan Klaassen
In Het Land van Jan Klaassen vindt u een buitenspeeltuin van 30.000 m2, waar de kinderen een ritje kunnen maken in de kaboutertrein of zich helemaal moe springen in het Springkasteel. Ook kunnen de kinderen zich wagen aan de springkussensurvival. In het Doolhof krijgt iedereen de slappe lach van de lachspiegels. Kinderen met lef kunnen gaan griezelen in het Spookhuis.
>> meer informatie over Het Land van Jan Klaassen

Koningin Juliana Toren
In het familiepretpark Koninging Juliana Toren in Apeldoorn bevinden zich 55 attracties die zich voornamelijk richten op kinderen van 2 t/m 12 jaar. Onder andere: De koninging Juliana uitkijktoren, Disneymolen, Minibotsauto's, Spookslot, Reuzenrad, Waterfietsen, Kabelbaan, Draaiende Theekopjes, Tollende hoeden, Muizenval, Achtbaan, Helivlucht, Trampolines, Antieke Carrousel en de Muizenschommel.
>> meer informatie over Koninging Juliana Toren

Museonder
Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld. Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en geleefd heeft. De tentoonstelling neemt je mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk beland je zelfs in het middelpunt van de aarde. Onderweg zijn de meest curieuze dingen te ontdekken: een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, stenen die hun verhaal van herkomst vertellen en er is een waterlaboratorium.
>> meer informatie over Museonder

Neeltje Jans
Bij Neeltje Jans denk je aan de Deltawerken en water. Maar het park heeft nog veel meer spetterende attracties te bieden, voor jong en oud. Beleef in de orkaanmachine hoe een orkaan aanvoelt, bekijk de deltawerken vanaf het water in de rondvaartboot, bekijk een driedemensionale film waarin de haaien wel heel dichtbij komen, bezoek de attractieve zeehondenshow en maak kennis met de onderwaterwereld van de Oosterschelde in het zeeaquarium.
>> meer informatie over Neeltje Jans

Plaswijckpark
In Plaswijckpark verveel je je geen minuut. Het gezellige familiepark heeft drie verschillende wijcken, waar je kunt spelen, zwemmen of wandelen. Verdwaal in het Doolhof der Dwazen en ga de uitdaging aan op de Klim- en Klauterberg. De kinderen vinden hun weg in de verkeerstuin en kunnen spetteren naar hartelust in de havenspeeltuin. Bezoek de dieren in dierenwijck en spring net als een aap in de apenspeeltuin.
>> meer informatie over Plaswijckpark

Plopsaland Indoor Coevorden
In Plopsa Indoor Coevorden vind je tientallen attracties voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar en ontmoet je Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Samson en Gert en alle andere Plopsa karakters. In dit eerste Nederlandse Plopsapark raken kinderen niet uitgekeken. Naast allerlei klimtoestellen zijn er diverse attracties te bezoeken. Zo is er de achtbaan Piratenbaan die door de ruige rotsen gaat, vrije valattractie De Vuurtoren en het bewegende schip De Woeste Zee. Daarnaast zijn er o.a. glijbanen en draaimolens.
>> meer informatie over Plopsa Indoor Coevorden

Safaripark Beekse Bergen
In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek wacht een Afrikaans avontuur met brullende leeuwen, nieuwsgierige giraffen en overstekende zebra's. In het grootste wildlife park van Nederland ontmoet je 1.250 dieren in hun natuurlijke omgeving. Safaripark Beekse Bergen kun je op vier manieren ontdekken. Wandelend, met de safaribus, de safariboot of met de eigen auto. In het safaripark proef je de sfeer van het Afrikaanse continent!
>> meer informatie over Safaripark Beekse Bergen

Schateiland Zeumeren
SchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland (ruim 5.500 m2). Schateiland Zeumeren voert je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven en goudzoeken, springen en glijden, schieten met kanonnen, bootjes besturen en nog veel meer.
>> meer informatie over Schateiland Zeumeren

Sprookjes Wonderland
Sprookjes Wonderland Enkhuizen is een veelzijdig park dat de fantasie van de kinderen aanspreekt. Het centrale thema is het Kabouterdorp en het Sprookjesbos. Allerlei sprookjes van Hans en Grietje en Roodkapje tot Klein Duimpje zijn prachtig vervaardigd. In 'Kasteel Violinde' wordt enkele keren per dag een sprookjesmusical opgevoerd.
>> meer informatie over Sprookjes Wonderland

Themapark Slagharen
Themapark Slagharen heeft in 2013 maar liefst vier nieuwe attracties in het nieuwe themagebied 'Jules Adventureland', een gloednieuwe show in het American Circus, een nieuwe 4D film en een vernieuwde stuntshow in het Western Village Theater! Bezoek Themapark Slagharen en beleef het Amerika van 1850. Heeft u altijd al een cowboy of –girl willen zijn, dan is dit uw kans!
>> meer informatie over Slagharen

Walibi World
Gillen in Goliath, over de kop in El Condor, genieten van het prachtig uitzicht in het Reuzenrad of een watergevecht in Splash Battle. Walibi World heeft het allemaal. Het stoerste park met meer dan 40 attracties en shows. Walibi World is met name geschikt voor gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar.
>> meer informatie over Walibi World

Waterfietsen in Amsterdam
Waterfietsen is al sinds 1984 de leukste grachtenattractie van Amsterdam. In je eigen tempo door de grachten fietsen en van alles meemaken. Samen met de kinderen op een waterfiets de sfeer op de grachten proeven. Het is ook nog eens goedkoper dan een rondvaart door Amsterdam met kinderen.
>> meer informatie over Canal Bike Amsterdam

Waterspeelpark Splesj
Een dagje in het waterspeelpark Splesj staat garant voor ongekend veel waterpret! Roetsj onbeperkt, zo vaak als je wilt, van spectaculaire glijbanen als de Super Crater, Wildwater River Ride, de Sidewinder, Kamikaze, Waverider, Booster of Anaconda. Maak een dolle trip in een trechter, schiet een donkere waterbaan met lichteffecten in of pijlsnel in een band de halfpipe af. Alle glijbanen zijn hier superlang!
>> meer informatie over waterspeelpark Splesj

GRATIS NAAR 6 ATTRACTIEPARKEN!
Boekt u een bungalow, (groeps)jungalow, chalet, studio, blokhut, boomhut of ingerichte vakantietent, dan krijgt u de ExtraCard gratis aangeboden. Daarmee krijgt u tijdens uw vakantie gratis én onbeperkt toegang tot 6 wervelende dagattracties. Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Dierenrijk in Mierlo, Sportiom in 's-Hertogenbosch, Expeditie Ecodrome in Zwolle en het Nederlands Stripmuseum in Groningen.
>> meer informatie over deze aanbieding