Ook hond mee met gezin op de camping

donderdag, 31 januari 2013

Uw gezinsvakantie op de camping is natuurlijk pas helemaal compleet als de hond ook mee kan op de camping. Er zijn verschillende campings waarop u uw hond mag meenemen op de campingvakantie.

Ecamp heeft een overzicht gemaakt van luxe campings die het toestaan uw hond mee te nemen op vakantie. Soms zit er wel een restrictie aan, bijvoorbeeld een maximaal gewicht van de hond. Indien het is toegestaan moet voor een hond in de meeste gevallen een toeslag worden betaald, soms ter plaatse, soms bij Ecamp. Hoeveel dit is kunt u terugvinden op de campingpagina.

Luxe campings waarop honden zijn toegestaan

Let op: een aantal campings hanteert strikte regels ten aanzien van de zogenaamde aanvals- en waakhonden, zoals bijvoorbeeld (american) staffordshire terriër, Mastiff, Tosa en Rottweiler.

Honden die meegenomen worden naar het buitenland moeten in ieder geval zijn ingeënt en beschikken over een dierenpaspoort. De regels (zoals het aanlijnen en muilkorven van uw hond) zijn veranderlijk en verschillen per vakantieland. Op de website van de ANWB kunt u per land terugvinden hoe dit geregeld is.


« Terug naar nieuwsoverzicht