Actieve reizen met jonge kinderen

vrijdag, 15 juli 2011

Actief reizen met jonge kinderen vraagt iets speciaals.
SNP Travelkids heeft een aantal reizen die hier perfect bij passen.

Direct naar het aanbod van actieve gezinsvakanties van SNP Travelkids

SNP Travelkids heeft voor de meest geschikte accommodaties geselecteerd, allemaal kleinschalig, landelijk en veilig. Op deze geselecteerde bestemmingen zijn speciale baby- en peutervoorzieningen verkrijgbaar als kinderbedjes, kinderstoelen, babyfoons, speelgoed en dergelijke. Daarnaast heeft SNP Travelkids voor een aantal voorzieningen gezorgd die het mogelijk maken ook met baby's of peuters wandel- of fietstochten te maken: terreinbuggy's, rugdragers of fietsaccessoires.

0-2 jaar
De allerkleinsten zijn eigenlijk op veel reizen van SNP Travelkids mee te nemen. Maar dan wel in een rugdrager of terreinbuggy. Een fietsvakantie gaat ook: in de maxicosy in de fietskar kan dat al heel snel, zittend in een fietszitje vanaf ca. 1 jaar, maar nog niet te lang. Kies bij voorkeur voor de rust van een standplaatsreis, in een appartement of in een ingerichte tent.
>> meer informatie over de actieve gezinsvakanties van SNP

2-4 jaar
Vanaf 3 jaar neemt de interesse van kinderen voor de natuur toe. Korte wandelingen met veel pauzes, die spelend worden doorgebracht. Ideaal vervoermiddel daarbij is de high-tech bolderkar de rambler. De moeilijkste leeftijd voor een actieve vakantie, waarbij een standplaatsreis vanuit een vaste accommodatie nog het meest aan te raden is, maar een fietstrektocht kan ook prima.
>> meer informatie over de actieve gezinsvakanties van SNP

4-6 jaar
Een ideale leeftijd om eens voorzichtig te beginnen met een ezeltocht. Zelfs de kinderen met de grootste 'wandelallergie' krijgt u zo mee op een wandelvakantie! Let wel dat kinderen van deze leeftijd nog nauwelijks gevarenbewustzijn bezitten en goed in de gaten gehouden moeten worden. Ideaal is om hiernaast nog een standplaatsreis te doen, bijvoorbeeld in één van onze ingerichte tenten op kleine natuurcampings.

6-10 jaar
Eindelijk op eigen benen en meteen er flink tegenaan; bijna alle reizen van SNP Travelkids komen in aanmerking. Op deze leeftijd is geen hindernis te hoog. In een kano een spannende rivier afzakken, een wandelvakantie naar hooggelegen berghutten of een fietstocht waarop zelf gefietst wordt. Kinderen in deze leeftijd zijn makkelijk enthousiast voor de natuur te maken, denk dus ook eens aan boerderijvakantie. Vriendjes op vakantie worden steeds belangrijker. Kies een standplaatsreis met ingerichte tenten of meerdere appartementen bij elkaar. Ook een groepsreis wordt nu leuk en dat kan zowel binnen als buiten Europa.
>> meer informatie over de actieve gezinsvakanties van SNP

« Terug naar nieuwsoverzicht